Radiokino på Raasten Rastah

På Raasten Rastah inviterer vi til radiokino – samlytting – til deler av radiodokumentaren «I Elsa Laulas fotspor gjennom Sápmi – 100 år med Samisk rettighetskamp» og samtale.

Når: Lørdag 29. september kl 13:00-15:00.
Sted: Storstuggu, Røros
Se facebookarrangement her

I radiodokumentaren har tjuetre samiske kvinner, som på ulike måter forvalter den samiske arven innenfor Sápmi i dag, delt sine fortellinger. Med et bredt tematisk spenn, skildrer de fire episodene alt fra kampen om naturressurser, kolonisering, fornorskning, rasebiologi til språk, kunst og kultur. De knyttes sammen av musikk og en fortellerstemme, men det er først og fremst de samiske kvinnenes egne stemmer som bærer fortellingene. Mange av sakene som den sørsamiske pioneren Elsa Laula Renberg kjempet for hundre år tilbake, viser seg aktuelle også i dag.

På Raasten Rastah inviterer vi til radiokino, samlytting, til utklipp fra de fire episodene. Vi som har laget serien vil fortelle om prosessen bak prosjektet, og dele erfaringer og refleksjoner vi sitter igjen med etter å ha lyttet til alle historiene.

Velkommen til radiokino og samtale på Raasten Rastah!

%d bloggere liker dette: